Website beter gevonden worden

 

Gevonden worden waar je klant zoekt


Om een website daadwerkelijk online zichtbaar te maken is vindbaarheid heel belangrijk.

Het optimaliseren van een website (SEO) voor zoekmachines is daarbij een van de mogelijkheden. Optimaliseren is niet een kwestie van een eenmalige interventie maar een continu proces.

Een andere manier om uw website, landingspagina of productpagina onder de aandachte te brengen is om te gaan adverteren op zoekmachines, het zogenaamde Search Engine Advertsing (SEA).

Beide manieren vraagt om kennis over Internet Marketing.

SEO

 

Websites optimaliseren voor zoekmachines


Bijsturen en evalueren van verichtte wijzigingen is de basis van het optimalisatie proces. Het is van belang dit voor een langere tijd op een gestructuurde wijze te doen op de meest relevante zoeksleutels.

meer lezen

Uw website goed gevonden worden


Een website optimaliseren voor zoekmachines, dit wordt ook wel SEO (Search Engine Optimization) genoemd, is een belangrijk onderdeel van website bouwen en deze vindbaar maken. Zoekmachine optimalisatie zorgt ervoor dat de website beter gevonden wordt en beter zichtbaar in de zoekresultaten van zoekmachines als bijv. Google.

Een ander heel belangrijk punt is dat de website relevante bezoekers trekt. Het gaat dus om de combinatie van vindbaarheid en relevante bezoekers. Hier komt dus voor een groot deel internetmarketing om de hoek kijken.

De optimalisatie voor zoekmachines begint helemaal vooraan al bij het bouwen van de website. De opbouw, de content (teksten en plaatjes) en de links die van en naar de website zijn hierbij een greep uit een hele reeks handelingen die resulteren in een goed gevonden website.

Zoekmachine optimalisatie zorgt in grote lijnen voor een betere zichtbaarheid in de organische zoekresultaten door verbeterde posities in bijv. Google die meer relevante bezoekers genereren naar uw website.

Maar er is meer nodig dan alleen zoeksleutels logisch te verwerken in de opbouw van teksten en afbeeldingen. Meer en meer is authenticiteit in combinatie met de autoriteit van uw bedrijf de drijfveer van zoekmachines om uw hoger te plaatsen in de resultaten. Geen trucjes en foefjes, maar kwalitatieve content is hier het uitgangspunt.

Uiteraard kunnen bestaande websites ook aangepast worden om de vindbaarheid te vergroten.

SEA

 

Adverteren op zoekmachines


Een andere manier om op de juiste plek door uw klanten gevonden te worden is te gaan adverteren op zoekmachines.

Door middel van advertenties worden bezoekers gegenereerd in plaats van door de organische resultaten van desbetreffende zoekmachine.

meer lezen

Hiervoor geldt ook dat de juiste doelgroep in relatie tot de juiste zoeksleutels leiden naar meer relevante bezoekers met het verschil dat er nu tegen betaling en middels een advertentie bezoekers worden gegenereerd in plaats van door de organische resultaten van desbetreffende zoekmachine.

Vaak wordt hiervoor een speciale landingspagina in het leven geroepen of wordt er vanuit de advertentie doorgelinkt naar een geoptimaliseerde productpagina van de website. Het optimaliseren zit hem nu veel meer in de advertentie zelf en de pagina waar men naar toe geleid wordt.

Hier komen meerdere disciplines bij elkaar. Het beeldmateriaal moet worden opgemaakt, de doelgroep moet worden bepaald, de teksten moeten worden geschreven en verwerkt worden op de landingspagina en dit moet allemaal in de advertentieomgeving van de zoekmachine worden geplaatst.

Vragen?